بارگذاری...
تهران، انتهای خیابان مطهری، بن بست آرمان، پلاک 5، واحد 14
02188400443

دیفیوزر هوادهی پرورش ماهی

دیفیوزر هوادهی پرورش ماهی

همان طور که میدانید در جریان عملیات انتقال اکسیژن و هوا در فرایند تصفیه فاضلاب و مواردی مانند پرورش های ماهی از دیفیوزر هوادهی استفاده می شود. به طور معمول دیفیوزر ها در استخر های پرورش ماهی وظایف انتقال هوا و ایجاد شرایط زیست ماهیان را دارند و همچنین به تصفیه آب استخر ها نیز کمک می کنند.برای تمام کسانی که در استخر های پرورش ماهی مشغول هستند حتما مشخص است که حداقل میزان اکسیژن محلول توصیه شده برای استفاده در استخر های پرورش ماهیان که مورد نیاز همه ماهی های جوان و سخت پوستان است دقیقا شش میلی گرم در هر یک لیتر است. به طور کلی می توان گفت که حد پایین اندازه ی هوا و اکسیژن های محلول به مواردی بستگی دارد که این موارد شامل: گونه ماهی، مرحله سنی، زمان تماس، شرایط زیست محیطی، اندازه ماهی، pH آب، شوری آب، آهن موجود در آب، دمای آب و شرایط فیزیولوژیکی آب می باشدحتما میدانید دیفیوزر هوادهی نقشی بسیار گسترده در این زمینه دارد.. همچنین حداقل میزان اکسیژن برای ماهی های مختلف در شرایط مختلف متفاوت می باشد، برای مثال می توان بیان کرد حداقل اکسیژن محلول برای ماهی های گرمابی ۲-۳ میلی گرم بر لیتر و برای ماهیان سردابی، حداقل ۴-۵ میلی گرم بر لیتر توصیه می گردد. ماهیهای بزرگ زودتر از ماهیهای کوچک از بی اکسیژنی می میرند.

سطح بحرانی محلول ها برای گونه های مختلف آبزیان بسیار متفاوت است. برای مثال ماهی قزل آلا به حدود ۷٫۵ میلی گرم بر لیتر اکسیژن محلول نیاز دارد در حالیکه ماهی کپور در غلظت اکسیژن محلول ۳ mg/l زنده می ماند. بهترین شرایط رشد ماهی در میزان اکسیژن نزدیک به حد اشباع صورت می گیرد. دیفیوزر هوادهی فراهم کننده شرایط مناسب برای تعیین حداقل اکسیژن می باشد. همچنین میزان مواد معلق (Suspended Solids) در آب برای ماهی قزل آلا باید کمتر از ۳۰ mg/l باشد. ماهیان بیمار و غلظت بالای نیترات، آمونیاک یا دی اکسید کربن می توانند نیاز به هوادهی را افزایش دهند. در این وضعیت می توان توسط هواده های قابل حمل ظرفیت اضافی ایجاد نمود تا از مرگ و میر ماهیان هنگام وقوع عوامل فوق جلوگیری به عمل آید و مرگ و میر حاصل از بیماری را به تاخیر انداخت. تامین اکسیژن در استخرهای پرورش ماهی و هوادهی در استخر پرورش ماهی توسط هواده های مکانیکی انجام می شود. دیفیوزر هوادهی اکواریوم یا استخر پرورش ماهی دقیقا چه کاری انجام می دهد.

پرورش ماهی و دیفیوزر هوادهی

دیفیوزر هوادهی و سایر انواع دستگاه های هوادهی 

به طور کلی می توانیم انواع دستگاه های هوادهی مانند دیفیوزر هوادهی را در هفت دسته تقسیم بندی نماییم.

  • پمپهای قائم هوادهی از جمله دستگاه های مهم در هوادهی محسوب می شوند.
  • پمپهای فورانی که نقشی بسیار مهم در برخی استخر های پرورش ماهی دارند.
  • پمپ یا میکسرهای ملخی یا پروانه ای از دیگر دشتگاه های موثر در هوادهی هستند.
  • اسپری پمپهای دیفیوزر هوادهی (Sprayer Pumps)
  • هواده های چرخ پارویی (Paddle Wheel Aerators)
  • هواده های با محرک PTO (بسیار مناسب برای مناطقی که مشکل تامین برق دارند) (Tractor Power Take-Off)
  • بلوئر ها (Blowers)

هوادهی از طریق بلوئر و دیفیوزر هوادهی یکی از بهترین و مطمئن ترین روشهای انتقال اکسیژن به حوضچه های پرورش ماهی می باشد. ظرفیت هواده ها از طریق محاسبه عوامل مختلفی که در بالا به برخی از آنها اشاره شد صورت می گیرد. میزان هوای مورد نیاز برای ماهی قزل آلا با ماهی کپور یا ماهی سفید و تیلاپیا کاملا تفاوت دارد. همچنین وزن و اندازه ماهی ها در تعیین میزان اکسیژن مصرفی شان موثر است. انتقال هوا از بلوئرها به حوضچه ها و استخرهای پرورش ماهی از طریق دیفیوزر صورت می گیرد. سایز منافذ روی صفحات دیفیوزر هوادهی  بسیار ریز بوده ( ۳-۱ میلی متر در خصوص دیفیوزرهای Kam Air) و این امر کمک می نماید تا انتقال اکسیژن به آب به بهترین شکل صورت پذیرد.

500 کاراکتر باقیمانده است


اشتراک گذاری:
    
  • govahiname11.jpg
  • govahiname22.jpg
  • govahiname33.jpg
  • govahiname44.jpg
اتصال اینترنت وجود ندارد