شرکت فراز تصفیه ( سال تاسیس 1371 ) در طول سالیان متوالی نسبت به طراحی ،تولید تجهیزات و اجرای پروژه ها ی تصفیه آب و فاضلاب با فرآیندها ی RBC، MBBR ، IFAS و ... فعالیت داشته است و در سالهای اخیر مبادرت به تولید دیفیوزر هوادهی از انواع دیفیوزر حباب ریز :دیفیوزر دیسکی حباب ریز ، دیفیوزر لوله ای حباب ریز و دیفیوزر حباب درشت : دیفیوزر دیسکی حباب درشت ، دیفیوزر لوله ای حباب درشت نموده است.
شیرین سازی آب اقیانوس ها
شیرین سازی آب اقیانوس ها راهکار مقابله با بحران آب
شیرین سازی اقیانوس ها و دریاها راهکار مقابله با بحران آب است 7500 کارخانه شیرین کننده آب دریا در جهان وجود دارد که 60 درصد این کارخانه ها در خارمیانه هستند 70 درصد آب مصرفی عربستان از این کارخانه ها به دست می آید .
مشاهده این مطلب>>انواع دیفیوزر هوادهی
تصفیه آب دریا
با بحرانی شدن کمبود آب در جهان دانشمندان به فکر راه حل اساسی برای حل این معضل هستند کمبود آب تولید محصولات غذایی و کشاورزی را محدود و سلامتی و حیات انسان ها را به خطر جدی مواجه می کند به طوری که تا 8 سال دیگر حدود یک سوم جمعیت جهان دسترسی به آب سالم نخواهند داشت .
بر اساس کتاب " واتر فور لایف " نوشته برنارداسمیت سالانه 80 میلیون به جمعیت جهان اضافه می شود که همه آن ها نیاز به آب تمیز و سالم دارند . امروزه حدود 10 درصد جمعیت جهان آب کافی ندارند و تا سال 2025 جمعیتی که دسترسی به آب نخواهند داشت به 35 درصد می رسد .
بر اساس این کتاب بزرگترین مساله آب در حال حاضر در آفریقا و خاورمیانه است و از آن جا که هند ، پاکستان و چین در خاورمیانه بیشترین جمعیت را دارند . به دنبال برنامه هایی برای مقابله با بحران آب در آینده هستند . مصرف سالانه آب در جهان 3 درصد افزایش می یابد و یک تا 2 درصد هم به جمعیت جهان اضافه می شود در این میان برخی کشورها نسبت به برخی کشورها بسیار مصرف آب دارند به طوری که برخ از آن ها سالانه 4 تا 8 درصد مصرف آب دارند .
جان اچ دلینهارد پروفسور در موسسه تکنولوژِی ماساچوست اعلام می کند که نمک زدایی از دریاها و اقیانوس ها می تواند بهترین راه حل برای مقابله با بحران بی آبی در جهان باشد . این پروفسور سه دهه است بر روی مساله آب و سالم سازی آن مطالعه می کند .
پروفسور جان تاکید می کند که در حال حاضر نمک زدایی از دریا و اقیانوس ها راه حل بسیار مناسبی است اما هزینه آن تا حدودی بالاست . در صورتی که بتوان انرژی های تجدیدپذیر مثل باد و خورشید را برای تامین انرژی گرما و ایجاد تبخیر در کارخانه های نمک زدایی استفاده شود روش مناسبی برای تامین نیاز آب در جهان خواهد بود .
این کارخانه ها در کنار دریاها و اقیانوس ها برپا می شود و آب شور آن ها را تبدیل به آب شرب و سالم می کند ، حدود سه چهارم دنیا را آب تشکیل داده است .
نمک زدایی از دریابه عنوان راه حلی برای شیرین سازی و 50 سال است در حجم های کوچک استفاده می شود ، اما این نیاز به کارخانه های بزرگ تری دارد . در حال حاضر حدود 7500 کارخانه در جهان وجود دارد که آب دریا را شیرین می کند بخش زیادی از این کارخانه ها در کشورهای آفریقای شمالی است اما 60 درصد این نوع کارخانه ها در خاورمیانه هستند که سه چهارم آن تنها در عربستان است . عربستان کارخانه های بزرگ شیرین سازی آب دریا دارد که روزانه 580 میلیون لیتر آب قابل شرب از دریا استحصال می کند . 70 درصد آب مصرفی این کشور از این کارخانه های آب شیرین کن به دست می آید .
مشاهده این مطلب>>دستگاه تصفیه آب
کشور استرالیا هم کارخانه های بزرگی دارد که میتواند روزانه 500 میلیون لیتر آب از دریا شیرین کند . گرچه در این روش شیرین سازی آب دریا بسیار گران است اما پاسخ مناسبی برا رفع این این مشکلات است اما مساله مهم تر این است که آب موجود باید استفاده بهینه ای شود .
تحقیقات جان لینهارد نشان می دهد که برای این که آب دریا قابل شرب باشد باید نمک آن از بین برود که به آن دسالتینگ می گویند . آب دریا جوشانده می شود و با تبخیر نمک بر جای می ماند و با دور کردن آن آب دریا قابل شرب خواهد بود . مرحله گرمادهی برای تبخیر نیاز به سوخت فراوان دارد . مهندسان آمریکایی و آفریقایی دریافته اند که روش تبخیر چند مرحله ای می تواند تا حدودی مصرف سوخت و هزینه ها را کاهش دهد .
امروزه کارخانه های نمک زدایی که کارایی بالایی دارند از طریق ورقه های پلیمری انجام می شود .
آب از این ورقه ها عبور کرده و نمک آن جدا می شود این تکنولوژی مربوط به 50 سال گذشته است که روش " اسمزی وارونه " نام دارد .
اشتراک
گزارش
نظرات من